США передадуть ЗСУ додаткові системи HIMARS

США передадуть ЗСУ додаткові системи HIMARS

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на 4-ій зустрічі з допомоги Україні в німецькому Рамштайні

Сполучені Штати нададуть Україні ще 4 додаткові далекобійні ракетні комплекси HIMARS, які вже дуже ефективно показали себе на фронті. Таким чином, загальна кількість цих новітніх ракетних систем на озброєнні ЗСУ сягне 16 одиниць.

Як повідомляє Міністерство оборони США, таку заяву очільник відомства Ллойд Остін зробив під час четвертої зустрічі на американській базі Рамштайн у Німеччині, де представники різних країн збираються для організації військової допомоги Україні.

Відомо, що далекобійні ракетні комплекси увійдуть до нового пакету військової допомоги для України, який готують США та союзники.

[caption id="attachment_39784" align="aligncenter" width="960"] Система M142 HIMARS веде вогонь
Фото: Генеральний штаб ЗСУ[/caption]

Довідково:HIMARS M142 — це мобільна ракетна система виробництва США, яка за своїми характеристиками перевищує всі наявні російські аналоги. Колісне шасі системи дозволяє їй бути високомобільною та швидко змінювати локацію задля уникнення ворожого вогню. Високий рівень автоматизації забезпечує надзвичайну точність та обмежує обслугу кожної установки лише трьома людьми. Завдяки легкій вазі, її можуть швидко транспортувати звичайні транспортні літаки.Дальність залпу залежить від типу боєприпасів. Стандартна зброя — керовані ракети M30 з дальністю ураження в 70 км, і США підтвердило їх передачу.

Нагадаємо, зараз йдуть переговори стосовно передачі Україні далекобійних ракет для комплексів HIMARS, які дозволять вражати ворожі цілі на відстані до 300 км. Зауважимо, що востаннє США оголошували про черговий пакет військової допомоги для України 8 липня. Йдеться про допомогу на суму близько 0 мільйонів, яка містила нові системи залпового вогню HIMARS, а також високоточні боєприпаси.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності