• Головна
  • Новини
  • Угорщина не змінювала своєї позиції щодо постачання зброї в Україну через свою територію

Угорщина не змінювала своєї позиції щодо постачання зброї в Україну через свою територію

Угорщина не змінювала своєї позиції щодо постачання зброї в Україну через свою територію

Слова Левенте Мадяра у Львові "були неправильно витлумачені або певним чином неправильно зрозумілі".

Угорське МЗС заперечило слова заступника міністра закордонних справ Левенте Мадяра, який вчора заявив у Львові, що його країна готова пропускати через свою територію всю допомогу, яку надають інші держави Україні, в тому числі і військову.

Про це повідомляє угорське видання Index.

Угорські журналісти звернулись до МЗС Угорщини з проханням прокоментувати цю заяву, і прессекретар відомства Мате Пачолай заявив, що, незважаючи на слова Левенте Мадяра, Угорщина не змінила своєї позиції щодо поставок зброї.

"Позиція Угорщини щодо поставок зброї була чіткою від початку: ми не будемо надсилати в Україну солдатів чи зброю, і ми не дозволимо поставкам зброї перетинати угорсько-український кордон", — сказав Мате Пачолай.

Він наголосив, що поставки зброї нібито "становлять загрозу безпеці для території Закарпаття та загрожуватимуть безпеці угорського народу".

Мате Пачолай також припустив, що слова Левенте Мадяра у Львові "були неправильно витлумачені або певним чином неправильно зрозумілі".

Нагадаємо, вчора, 19 липня, пресслужба Львівської міської ради повідомила, що уряд Угорщини готовий переглянути свою позицію стосовно російсько-української війни. Якщо раніше країна декларувала повний нейтралітет, то зараз готова пропускати через свою територію допомогу Україні, зокрема й військову.

Вже сьогодні, 20 липня, цю заяву спростували.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності