• Головна
  • Новини
  • Новi HIMARS та що змусить росію використати шантаж ядерною зброєю: головні новини за ніч

Новi HIMARS та що змусить росію використати шантаж ядерною зброєю: головні новини за ніч

Новi HIMARS та що змусить росію використати шантаж ядерною зброєю: головні новини за ніч
  • Цього тижня в США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні. Це вже 16-ий пакет безпекової допомоги за час правління президента Джо Байдена. Відомо, що цього разу йдеться про нові НІМАRS і додаткові снаряди для реактивних систем залпового вогню та артилерії.
  • Тим часом в Американському інституті дослідження війни припустили, що росія може почати шантаж ядерною зброєю. На такий крок путін може піти для того, щоб зупинити контрнаступ України у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. При цьому в ISW наголошують, що попередні погрози рф використати ядерну зброю виявились порожніми.
  • У рф заговорили про українське зерно. Кажуть, що не перешкоджатимуть його вивезенню з України за умови, що з росії знімуть продовольчі санкції. Про це сказав президент рф владімір путін під час візиту до Ірану для зустрічі з президентом Туреччини. Путін сказав, що мають бети зняті всі обмеження, пов'язані з постачанням російського зерна. Додамо, минулого тижня Україна домовилась про деблокаду трьох портів для вивезення зерна.
  • Українські військові продовжують нищити ворога на півдні. В ОК “Південь” кажуть, що впродовж минулої доби ліквідували тут 41 росіянина,  РСЗВ "Град", три гаубиці "Мста-Б" і "Гвоздику". Також ЗСУ знищили безпілотний розвідник, автомобіль зв’язку, два звичайні та один польовий артилерійські склади. Крім того, вдалось уразити кілька командних пунктів, станції управління та бази логістичного забезпечення ворога.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності