• Головна
  • Новини
  • Новим очільник САП обрали Олександра Клименка, якого не могли призначити з грудня

Новим очільник САП обрали Олександра Клименка, якого не могли призначити з грудня

Новим очільник САП обрали Олександра Клименка, якого не могли призначити з грудня

Призначити очільника САП ще повинен генпрокурор

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) має нового очільника. Ним став детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко. Сьогодні конкурсна комісія з обрання керівника САП затвердила результати конкурсу, який завершився ще у грудні 2021 року.

Про це йдеться у трансляції із засідання комісії.

За результатами відбору, детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк — 229 балів.

Конкурсна комісія тричі не могла затвердити результати конкурсу та офіційно оголосити переможця, адже голова комісії Катерина Коваль вимагала проведення повторної спецперевірки кандидатів. Як виявилось, всі кандидати вже пройшли перевірку, а повторну експерти називали незаконною.

У підсумку Клименко став головою САП, а Синюк — заступником керівника.

Крім того, комісія звернулась до Офісу Генерального прокурора з проханням надати підтвердження, що переможці конкурсу не мають проблем із корупцією та люстрацією. Упродовж трьох днів після отримання підтвердження комісія подасть на розгляд Генерального прокурора результати конкурсу.

Попри затверджені результати конкурсу, призначити очільника САП повинен Генпрокурор або виконувач його обов'язків.

Нагадаємо, наразі триває правоохоронний Комітет Верховної Ради з питання звільнення Генпрокурора, на якому розглянуть питання звільнення Ірини Венедіктової.

Сьогодні ж стало відомо, що президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на кінцеве звільнення посадовиці.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності