• Головна
  • Новини
  • Решта потребує укриттів: до початку навчання в очній формі наразі готові лише 19% освітніх закладів

Решта потребує укриттів: до початку навчання в очній формі наразі готові лише 19% освітніх закладів

Решта потребує укриттів: до початку навчання в очній формі наразі готові лише 19% освітніх закладів

Станом на 15 липня близько 2,9 тисячі закладів освіти мають власні укриття, в яких можуть розміститися лише 12% учасників освітнього процесу

Понад 26 тисяч закладів освіти в Україні, в яких навчається близько 7,6 млн школярів та студентів, потребують укриттів.

Про це повідомляє у Facebook Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Представники Міністерства освіти і науки України, обласних та Київської міської військових адміністрацій та ДСНС проаналізували рівень безпеки закладів освіти в країні, стан обстеження цих закладів комісіями, участь в яких беруть фахівців різних установ та організацій.

"За результатами проведеної роботи з’ясовано, що більш ніж 26 тисяч закладів, освіту в яких здобуває близько 7,6 мільйонів школярів та студентів, потребують укриттів", — йдеться у повідомленні.

Станом на 15 липня близько 2,9 тисячі закладів освіти мають власні укриття, в яких можуть розміститися лише 12% учасників освітнього процесу.

Ще близько 2,5 тисячі закладів освіти для 720 тисяч учасників освітнього процесу організували сховища у власних спорудах подвійного призначення.

Ще близько 471 закладу, де навчається 110 тисяч школярів та студентів, організували укриття в спорудах інших суб’єктів господарювання.

"Таким чином, до початку освітнього процесу в очній формі навчання на сьогодні готові 19% закладів освіти, в яких здобуватимуть освіту майже 20% учасників освітнього процесу", — зазначили в ДСНС.

Нагадаємо, МОН дало рекомендації щодо початку навчального року.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності