• Головна
  • Новини
  • Венедіктову та Баканова не звільнили — Офіс президента

Венедіктову та Баканова не звільнили — Офіс президента

Венедіктову та Баканова не звільнили — Офіс президента

В Офісі Президента прокоментували вчорашні укази глави держави стосовно керівника СБУ Івана Баканова та Генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Радник ОП Андрій Смирнов під час телемарафону заявив, що високопосадовців не звільнили, а тимчасово відсторонили для проведення розслідування.

"Мова про звільнення цих двох посадових осіб поки що не йде. Мова йде про те, що Генерального прокурора відсторонено від посади, а голову Служби безпеки тимчасово усунено від виконання обов'язків", — сказав Смирнов.

За його словами, попереду — перевірки, вже після яких Володимир Зеленський прийме остаточне рішення. Смирнов наголосив, що і Баканова, і Венедіктову відсторонили, аби вони не могли впливати на розслідування.

Нагадаємо, вчора, 17 липня, в ОП зʼявились укази президента, які свідчать, що Володимир Зеленський усунув з посади голову Служби безпеки Івана Баканова та відсторонив від роботи Генеральну прокурорку Ірину Венедіктову.

У вечірньому відеозверненні Зеленський частково пояснив своє рішення тим, що в обох структурах на шостому місяці війни виявляють багато зрадників.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності