• Головна
  • Новини
  • Партія "Опозиційна платформа — За життя" подала апеляцію через її заборону в Україні

Партія "Опозиційна платформа — За життя" подала апеляцію через її заборону в Україні

Партія "Опозиційна платформа — За життя" подала апеляцію через її заборону в Україні

Апеляційні скарги подали ще кілька партій, чию діяльність після початку повномасштабної війни заборонив суд

Партія "Опозиційна платформа — За життя" (ОПЗЖ) оскаржила  рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду про свою заборону.

Про повідомила представниця Верховної Ради у Конституційному суді Ольга Совгиря.

Як зазначила Совгиря, ОПЗЖ оскаржила рішення суду від 20 червня, згідно з яким партію було заборонено з конфіскацією всього майна на користь держави.

"Згідно з українським законодавством, апеляції у цій категорії розглядає Касаційний адміністративний суд Верховного суду (КАС ВС) протягом 1 місяця після відкриття апеляційного провадження. Після того, як КАС ВС винесе рішення, воно стане остаточним і подальшому оскарженню не підлягатиме", - наголосила представниця парламенту в Конституційному суді.

Окрім цього, міністр юстиції України Денис Малюська під час всеукраїнського телемарафону 17 липня повідомив, що українська влада "налаштована оптимістично" щодо майбутнього рішення КАС ВС і розраховує "на чесне та прозоре правосуддя".

При цьому глава Мін'юсту додав, що апеляційні скарги подали ще кілька партій, чию діяльність після початку повномасштабної війни заборонив суд.

Нагадаємо, станом на 17 липня суд заборонив 16 партій, які Мін'юст вважає проросійськими. Найбільш відомі серед них: "Опозиційна платформа — За життя", Партія Шарія, "Наші", "Ліва опозиція", "Союз лівих сил", "Держава", Прогресивна соціалістична партія України, Соціалістична партія України, "Блок Володимира Сальдо" та Соціалістична партія України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності