• Головна
  • Новини
  • Співробітник СБУ працював на спецслужби рф: правоохоронці затримали зрадника

Співробітник СБУ працював на спецслужби рф: правоохоронці затримали зрадника

Співробітник СБУ працював на спецслужби рф: правоохоронці затримали зрадника

Співробітник СБУ передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України

Правоохоронці затримали співробітника Служби безпеки України, який підозрюється у роботі на спецслужби рф та передачі їм таємних даних.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

ДБР та Служба безпеки України в результаті спільної спеціальної операції викрили та затримали зрадника України - діючого співробітника Служби безпеки України, який працював на спецслужби рф.

"До березня 2022 року цей співробітник очолював одне з регіональних управлінь СБУ. У межах розслідування кримінального провадження встановлено факти його співпраці з представниками спецслужб рф. Ця інформація підтвердилася і проведеними ДБР експертизами", - уточнюють в ДБР.

Зазначається, що цей співробітник СБУ передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, задокументували передачу ним інформації, що становить державну таємницю.

Також задокументована безпосередня участь фігуранта у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України. Такі дії угруповання завдавали шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці держави.

Підкреслюється, що зібрано достатньо доказів для повідомлення співробітнику СБУ про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

Нагадаємо, у Краматорську затримали зрадника, який “зливав” дані про ЗСУ ворогу.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності