Саудівська Аравія готова збільшити видобуток нафти

Саудівська Аравія готова збільшити видобуток нафти

Це дозволить позбавити росію надприбутків завдяки падінню цін на нафту

Саудівська Аравія нібито готова збільшити свої щоденні потужності з видобутку нафти на мільйон барелів.

Як інформує "Радіо Свобода", про це заявив спадкоємний принц королівства Мухаммад бін Салман після зустрічі з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом 16 липня.

Водночас лідери країни заявляють, що це не обов’язково означає збільшення фактичного видобутку нафти. За словами принца, Саудівська Аравія збільшить свою виробничу потужність до 13 мільйонів барелів на день до 2027 року у порівнянні з 12 мільйонами зараз, і "після цього королівство більше не матиме можливості збільшувати видобуток".

[caption id="attachment_41073" align="aligncenter" width="1024"] Панорама Ер-Ріяду, столиці Саудівського королівства
Фото: Deutsche Welle[/caption]

Серед основних пунктів порядку денного Байдена під час його зупинки в Саудівській Аравії було домагатися від Ер-Ріяда та членів ОПЕК (організації країн-експортерів нафти) і ОПЕК+ зобов’язань збільшити видобуток. Це відбувається в той час, коли вторгнення Росії в Україну призвело до перебоїв із постачанням нафти, росту цін і глобальних занепокоєнь щодо нової енергетичної кризи.

Група ОПЕК+ складається з членів ОПЕК, а також Росії та інших великих виробників нафти. Наступне засідання заплановано на 3 серпня.

Нагадаємо, лідери країн великої сімки, яка об’єднує найбільші розвинуті економіки світу, ухвалили рішення про заборону імпорту нового золота з території російської федерації.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності