• Головна
  • Новини
  • Китай експортує до росії мікрочіпи та сировину для виготовлення зброї

Китай експортує до росії мікрочіпи та сировину для виготовлення зброї

Китай експортує до росії мікрочіпи та сировину для виготовлення зброї

За перші п’ять місяців 2022 року поставки мікросхем із Китаю до росії зросли більш ніж удвічі

Після повномаштабного вторгнення росії на територію України зріс китайський експорт до рф мікрочіпів,  інших електронних компонентів та сировини, зокрема такої, що має військове застосування.

Про це пише The Wall Street Journal.

Це ускладнює зусилля країн Заходу щодо ізоляції економіки рф.

"Згідно з даними китайської митниці, за перші п’ять місяців 2022 року поставки мікросхем із Китаю до росії зросли більш ніж удвічі — до приблизно 50 мільйонів доларів, порівняно з аналогічним періодом минулого року", - йдеться в повідомленні.

А обсяги експорту в рф оксиду алюмінію, який використовується для виготовлення металевого алюмінію, важливого матеріалу у виробництві зброї та аерокосмічній промисловості, у 400 разів перевищили показники минулого року.

Минулого місяця Міністерство торгівлі США додало п’ять китайських компаній до торгового чорного списку за нібито допомогу оборонній промисловості росії як до її повномасштабного вторгнення в Україну, так і після його початку.

Китайські чиновники заявили, що країна не продає зброю росії. І загальний експорт з Китаю до рф суттєво впав цього року, оскільки багато китайських компаній побоюються зіткнутися із санкціями.

Нагадаємо, ЄС може представити сьомий пакет санкцій протягом тижня.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності