В Україну прибули нові ракетні системи від союзників

В Україну прибули нові ракетні системи від союзників

Важкі далекобійні комплекси M270 доповнять мобільні установки HIMARS, які успішно нищать ворога на фронті

Сили оборони України отримали нові реактивні системи залпового вогню від уряду Велику Британії. Мова про важкі гусеничні РСЗВ M270 американського виробництва.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков.

"Прибули перші РСЗВ М270! Вони стануть хорошою компанією для HIMARS на полі бою", — пише він.

Довідка: РСЗВ M270 – важкі броньовані реактивні системи на гусеничному шасі, які Армія США прийняла на озброєння у 1983-у році. Дальність залпу залежить від типу боєприпасів. Система може стріляти керованими ракетами M30, з дальністю ураження в 70 км. Та найголовніша особливість цієї зброї – можливість вогню 610-міліметровими точними тактичними ракетами MGM-140, дальність ураження яких сягає 300 км.

Зауважимо, що ЗСУ вже активно використовують реактивні системи M142 HIMARS. За своїми характеристиками та номенклатурою озброєння вони аналогічні M270. Різницею між ними є власне саме шасі, адже на відміну від важких броньованих M270 реактивна система M142 встановлена на базі колісної вантажівки, що дозволяє зокрема її мобільне транспортування стандартними транспортними літаками та пересування асфальтованими шосе зі швидкістю у 85 км/год.

Також, на відміну від полегшеної системи HIMARS важкі M270, які передала Британія, стріляють двома ракетними контейнерами, а не одним. Таким чином, їх сумарний залп становить 12 ракет проти 6 у HIMARS.

Нагадаємо. про передачу 3 установок M270 Україні 6 червня повідомив прем'єр-міністр Об'єднаного Королівства Борис Джонсон

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності