• Головна
  • Новини
  • Австралія та Франція передали Україні монітори радіаційного забруднення та понад 160 дозиметрів

Австралія та Франція передали Україні монітори радіаційного забруднення та понад 160 дозиметрів

Австралія та Франція передали Україні монітори радіаційного забруднення та понад 160 дозиметрів

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається вкрай складною, оскільки російські військові здійснюють постійний тиск на персонал, який її обслуговує

Австралія та Франція передали Україні через Міжнародне агентство з атомної енергії велику кількість засобів радіаційного захисту та обладнання для радіаційного моніторингу.

Про це у четвер, 14 липня, заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, пише "Європейська правда".

Йдеться про засоби індивідуального захисту, понад 160 дозиметрів і монітори радіаційного забруднення. Австралія передала своє обладнання безоплатно, тоді як у Франції його придбало МАГАТЕ.

"Це значний крок у нашій спільній допомозі Україні з тим, щоб зменшити ризик ядерного інциденту або радіологічної надзвичайної ситуації", — сказав Гроссі.

Він додав, що це перша партія допомоги, передана Україні через Мережу реагування й допомоги МАГАТЕ.

Гендиректор МАГАТЕ окремо згадав ситуацію на Запорізькій атомній електростанції, яка вже чотири місяці перебуває під російською окупацією. Гроссі повідомив, що інспектори МАГАТЕ досі не змогли здійснити візит на об’єкт, щоб переконатися в його безпеці.

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається вкрай складною, оскільки російські військові здійснюють постійний тиск на персонал, який її обслуговує.

У березні Європейський Союз звернувся до Міжнародного агентства з атомної енергії з проханням захистити українські атомні станції та мобілізувати міжнародну допомогу в разі надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, нещодавно Енергоатом відновив зв’язок між ЗАЕС і МАГАТЕ.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності