• Головна
  • Новини
  • В Україні залишаються замінованими ще понад 20 млн га, — ДСНС

В Україні залишаються замінованими ще понад 20 млн га, — ДСНС

В Україні залишаються замінованими ще понад 20 млн га, — ДСНС

Від початку війни знешкоджено майже 160 тисяч вибухонебезпечних предметів, у тому числі 2 тисячі авіабомб

В Україні замінованими залишаються понад 20 млн га. Наразі співробітники ДСНС вже очистили від вибухонебезпечних предметів понад 64 000 га української землі.

Про це повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Зокрема, за його даними, за минулу добу, 13 липня, піротехніки ДСНС знешкодили 626 боєприпасів та обстежили територію площею 60 га.

"Піротехніками ДСНС протягом доби здійснювалось понад 150 залучень, знешкоджено 626 боєприпасів, обстежено територію площею 60 гектарів. З початку війни знешкоджено майже 160 тисяч вибухонебезпечних предметів, у тому числі 2 тисячі авіабомб", — повідомив Вітовецький.

Директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС зазначив, що потенційно забрудненою залишається територія площею понад 220 000 квадратних кілометрів — це понад 20 мільйонів гектарів.

Також він розповів, що внаслідок бойових дій 41 співробітник ДСНС загинув, 134 отримали травми, 6 перебувають у полоні. Знищено та пошкоджено майже 1500 одиниць рятувальної техніки та 240 будівель.

Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності