• Головна
  • Новини
  • Росія — терористична країна: Україна закликає Захід визнати рф країною-спонсором тероризму

Росія — терористична країна: Україна закликає Захід визнати рф країною-спонсором тероризму

Росія — терористична країна: Україна закликає Захід визнати рф країною-спонсором тероризму

Україна закликає Захід присвоїти росії статус країни-спонсора тероризму.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону UAразом.

За словами Шмигаля, це накладе додаткові обмеження на співпрацю з цією країною-агресором.

"Ми чекаємо накладення більшої кількості персональних санкцій на російських чиновників, функціонерів, олігархів. Очікуємо на розширення секторальних економічних санкцій, продовження й посилення санкцій на експорт російських нафти й газу. Перший крок уже зроблений нашими партнерами", — підкреслив Шмигаль.

Прем'єр також наголосив, що ключовим завданням сьомого санкційного пакету проти росії має бути запровадження так званих вторинних санкцій, які усувають шляхи обходження попередніх обмежень.

"Постійно працює група Єрмака-Макфола над розробкою нових санкцій проти російської федерації. Більш ефективних. Ми дуже тісно працюємо з нашими партнерами. І дійсно ми очікуємо прийняття сьомого пакету", — зауважив очільник уряду.

Шмигаль додав, що частина перших пакетів втрачає свою ефективність з часом, тому що росія шукає шляхи адаптації та обходу цих санкцій.

Нагадаємо, у Вінниці 14 липня пролунало декілька вибухів. Росіяни влучили ракетами в цивільний об’єкт. Кількість загиблих внаслідок ракетного удару росіян по цивільному об’єкту у Вінниці зросла до 20 осіб, з них — троє дітей.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності