• Головна
  • Новини
  • Щоб відновити Україну після війни, потрібно 4,8 трлн гривень, — KSE

Щоб відновити Україну після війни, потрібно 4,8 трлн гривень, — KSE

Щоб відновити Україну після війни, потрібно 4,8 трлн гривень, — KSE

Війна вже зруйнувала та пошкодила майже 121 тисячу житлових будинків, у яких проживали близько мільйона родин

Щоб відновити після війни зруйновані активи, Україні потрібно 165,1 мільярда доларів або 4,8 трлн гривень.

Про це йдеться в оновленій оцінці збитків українській економіці проєкту KSE Institute "Росія заплатить" за підтримки уряду та Офісу президента.

"Від початку повномасштабного вторгнення росія завдала прямих збитків економіці України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури щонайменше на 95,5 мільярда доларів або понад 2,6 трильйона гривень", — йдеться в повідомленні.

Найбільшу частку втрат складають житлові будинки — 38% або 36,6 млрд дол. Війна вже зруйнувала та пошкодила майже 121 тисячу житлових будинків, в яких проживали близько мільйона родин.

На другому місці за обсягом прямих збитків інфраструктура — 31,3 млрд дол., з яких 25.4 млрд дол. – збитки від руйнувань та пошкоджень майже 24 тис. км українських доріг.

Прямі збитки, завдані підприємствам, становлять щонайменше 8 млрд дол. і швидко зростають.

Загалом з початку війни росія пошкодила, зруйнувала або захопила щонайменше 388 підприємств, 18 цивільних аеропортів, 779 медзакладів, 105.2 тис. легкових авто, 1371 освітніх закладів, 690 дитсадків, 563 культурні та релігійні споруди, 23 торгові центри, 28 нафтобаз.

За даними Міністерства інфраструктури України, станом на 5 липня вже відновлено 43 мости та очищено 941 км доріг державного значення.

Нагадаємо, російські загарбники знищили, окупували або пошкодили 90% вітрових електростанцій України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності