• Головна
  • Новини
  • В Україні передати в оренду природні угіддя комунальної та державної власності можна за новими умовами

В Україні передати в оренду природні угіддя комунальної та державної власності можна за новими умовами

В Україні передати в оренду природні угіддя комунальної та державної власності можна за новими умовами

Набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження лісів". Відповідно до нього визначена пріоритетність земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє ЛОВА.

Землі, придатні для потреб сільського господарства (крім самозаліснених земель), повинні надаватись насамперед для ведення сільського господарства, лісового господарства, створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

"Закон доповнює основні вимоги до охорони родючості ґрунтів, тому зміна угідь сіножаті, пасовища та перелоги в межах земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної форми власності, переданих у користування на умовах оренди, емфітевзису, на інші забороняється. Проте, ця норма не поширюється на зміну угідь земельних ділянок, право на які виникло до набрання чинності цього Закону", — йдеться в повідомленні.

Громади, які мають юридично оформлені земельні ділянки під громадські пасовища, можуть отримати фінансову підтримку на заходи з їх поліпшення в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

Детальніше ознайомитися з текстом Закону можна за посиланням.

Нагадаємо, на Львівщині продали понад 700 паїв.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності