Окупанти зруйнували пам'ятник Василю Сліпаку

Окупанти зруйнували пам'ятник Василю Сліпаку

Всесвітньовідомий оперний співак загинув 2016-го року у бою з росіянами

Росіяни разом з місцевими колаборантами знищили пам'ятник загиблому оперному співакові Василю Сліпаку.

Відео руйнування пам'ятного хреста полеглому Герою оприлюднив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Все, на що воно здатне – це нищити і вбивати. Народжувати "шансон" та шанувати Кобзона. Ще одне в копилку відповідей на питання "за що?". За все це. За вбивства. За горе. За нищення. За геноцид. За все те, що стисло єднається в одному слові - Росія", – пише він.

Василь Сліпак — всесвітньовідомий оперний співак родом зі Львова, соліст Паризької Опери. Останні концерти дав з 25 по 27 травня 2016 року в храмі Святої Трійці у французькому Ліоні. Його улюбленою арією була партія Мефістофеля в опері Шарля Гуно "Фауст", на честь чого співак на фронті отримав позивний "Міф".

Тричі був на фронті. Уперше поїхав туди в травні 2015-го. Воював у Пісках у районі Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Звідти повернувся пораненим.

У вересні 2015 року поїхав на фронт удруге - у Водяне, на лінію зіткнення. У жовтні повернувся до Парижа. У червні 2016-го поїхав знову на Донбас. Хотів залишитися там на півроку. 29 червня 2016 року загинув у бою від ворожої кулі.

Нагадаємо, Василя Сліпака поховали на Алеї Героїв Личаківського цвинтаря Львова.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності