На Луганщини окупанти гальмують через удари ЗСУ

На Луганщини окупанти гальмують через удари ЗСУ

Оперативна пауза росіян зумовлена знищеними казармами та складами боєприпасів, які вразили ЗСУ

Ударами далекобійної артилерії Сили оборони України знищили низку цілей на ділянці фронту у Луганській області. Саме ці відчутні втрати зумовили паузу росіян, внаслідок чого частина Луганщини все ще залишається під українським контролем.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За словами посадовця, повної окупації області не відбулося через знищення складів боєприпасів та казарм росіян українськими військовими. Це суттєво знизило наступальний порив ворога. Відомо про вразливість складів боєприпасів, техніки, а також штабів росіян через застосування ЗСУ далекобійної західної зброї. У відповідь на це окупанти планують піти на розміщення боєкомплектів у дитячих садках та школах.

Також Сергій Гайдай нагадав, що незабаром Луганська ОВА відкриє гуманітарні центри для переселенців з Луганщини по всій країні, також будуть працювати гарячі лінії громад області. Двічі переселенці (ті, хто мав статус ВПО ще до 24 лютого 2022 року) матимуть привілеї при отриманні житла.

Нагадаємо, станом на ранок 9 липня ворог намагається просунутися від населених пунктів Луганщини до перших сіл Донеччини.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності