• Головна
  • Новини
  • Будуть важкі бої: мешканців Херсонської та Запорізької областей просять евакуюватися

Будуть важкі бої: мешканців Херсонської та Запорізької областей просять евакуюватися

Будуть важкі бої: мешканців Херсонської та Запорізької областей просять евакуюватися

Віцепрем’єр пояснила, що ворог використовує українців на окупованих територіях як живий щит

Мешканців окупованих районів Херсонської й Запорізької областей закликають евакуюватися всіма можливими способами.

Про це повідомила віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

Перебування на території  окупованої Херсонської чи Запорізької області небезпечне.

"Навіть якщо їх буде депортовано в Росію, ми все одно знайдемо можливість допомогти людям повернутись. Навіть якщо доведеться через Крим, коли ми говоримо про Херсонську область – це треба робити, треба рухатися в даному напрямку. Треба шукати можливість виїхати, бо наші Збройні Сили будуть деокуповувати. Це будуть величезні бої. Я не хочу нікого лякати, всі і так все розуміють", - сказала Верещук.

Віцепрем’єр пояснила, що ворог використовує українців на окупованих територіях як живий щит.

"Наша артилерія мусить працювати, бо деокупація включає в себе збройне застосування сили. І якщо там є цивільні люди і, не дай боже, жінки і діти, уявіть, як себе повинні поводити наші Збройні Сили", - сказала вона.

Крім того, Верещук розповіла, що в місті Пологи Запорізької області "вже є повідомлення, коли хочуть забирати дітей в будинки дитини, якщо діти не будуть іти в школи чи садочки під юрисдикцією Росії". Вона підкреслила, що "краще не доводити ситуацію до таких критичних моментів".

Нагадаємо, російські військові захопили в полон понад 1,5 тисячі цивільних громадян України. Їх утримують у тюрмах на території росії та окупованих територіях України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності