• Головна
  • Новини
  • Польща не буде "закривати небо" над заходом України: польський експерт назвав причини

Польща не буде "закривати небо" над заходом України: польський експерт назвав причини

Польща не буде "закривати небо" над заходом України: польський експерт назвав причини

Нещодавно екскерівник Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козєй заявив, що Польща може ввести протиракетний захист над західною частиною України, якщо росія продовжить атакувати прикордонні райони з нашою країною ракетами великої дальності, що дуже ймовірно в умовах білоруського наступу.

Польський політолог Мацєй Пєчинські пояснив, чому радіти таким словам в Україні не варто.

"Козєй — представник опозиції, він не представляє чинну владу, тобто офіційну позицію Польщі. Таким чином він заробляє собі політичні бали, це про внутрішню політичну боротьбу в Польщі. Якщо Білорусь таки нападе, він матиме за що критикувати чинну владу", — пояснює Мацєй Пєчинські.

Від офіційних представників польської влади таких пропозицій не лунало.

Експерт сумнівається, що Польща зможе зробити ще якісь нові кроки, яких раніше не було. Поляки в такому випадку допомагатимуть зброєю, грошима, прихистком для біженців, тиском на лідерів заради антиросійських санкцій тощо. Але вони це вже і так роблять.

Військовим шляхом Польща навряд якось втручатиметься в цю ситуацію.

"Думаю, такого не буде. На початку цього вторгнення Україна теж зверталася до НАТО з проханням закрити небо, але, на жаль, цього не відбулося. Думаю, зараз цього теж не станеться, адже це все-таки фактично означатиме війну НАТО проти росії. Те саме і з білоруським наступом. Для європейців вступати у війну з Білоруссю дорівнює втрутитися у війну з росією. Ніхто вступати у війну не хоче", — каже політолог.

До того ж, Польща не може сама приймати такі рішення без НАТО.

Повне інтерв'ю з Мацєєм Пєчинські та білоруським опозиціонером читайте за посиланням.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності