• Головна
  • Новини
  • Знову Ковід: в ЄС фіксують зростання захворюваності новими мутаціями "Омікрону"

Знову Ковід: в ЄС фіксують зростання захворюваності новими мутаціями "Омікрону"

Знову Ковід: в ЄС фіксують зростання захворюваності новими мутаціями "Омікрону"

З поширенням більш заразного штаму "Омікрон", який люди переносять легше, захворюваність знову почала зростати

Європейському Союзі розпочинається нова хвиля захворюваності на COVID-19. Сплеск захворюваності пов`язаний із мутаціями штаму "Омікрон".

Про це заявив на брифінгу Керівник напрямку загроз здоров’ю і вакцинної стратегії Європейського агентства з лікарських засобів Марко Кавалері, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За оцінками Європейського агентства з лікарських засобів, ці мутації вже до кінця липня можуть переважати на території ЄС.

"Ми спостерігаємо нову хвилю випадків COVID-19 у багатьох державах по всій Європі. Сплеск захворюваності викликаний мутаціями BA.4 та BA.5 варіанту "Омікрон", які дуже легко передаються від людини до людини", – зазначив Кавалері.

Наразі немає свідчень, що вони призводять до важчої хвороби, однак "зростання поширення вірусу серед старшого населення призводить до тяжчих випадків" COVID-19.

Кавалері закликав зробити більш доступними бустерні дози вакцини проти коронавірусу, зокрема для людей віком від 60 років та всім, хто перебуває у групі ризику.

"Тоді як у ЄС розгортається нова хвиля (коронавірусу), вразливим групам важливо дотримуватися захисних заходів і не затягувати з вакцинацією", – наголосив він.

Більшість держав ЄС скасували майже всі коронавірусні обмеження. Але з поширенням більш заразного штаму "Омікрон", який люди переносять легше, захворюваність знову почала зростати.

Нагадаємо, через війну 700 тисяч українців не отримали другу дозу вакцини від коронавірусу.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності