• Головна
  • Новини
  • Німецька опозиція вимагає у влади передати 200 БТРів для ЗСУ

Німецька опозиція вимагає у влади передати 200 БТРів для ЗСУ

Німецька опозиція вимагає у влади передати 200 БТРів для ЗСУ

З такою ідеєю виступає найбільша опозиційна партія Німеччини

Блок партій "Християнсько-демократичний союз" та "Християнсько-соціальний союз", які утворюють найбільшу опозиційну фракцію у німецькому Бундестазі, планує ініціювати резолюцію про передачу Україні важкого озброєння, зокрема бронетранспортерів.

Як пише "Українська Правда", про це повідомив про це повідомляє Spiegel з посиланням на джерела.

У резолюції зазначається, що війна в Україні перебуває в "критичній фазі", й передова військова техніка в Україні може призвести до "серйозних стратегічних наслідків". ХДС/ХСС також посилається на рішення "світлофорної" коаліції від квітня цього року, в якій вона зобов’язалася постачати Україні важку зброю.

"Для української армії йдеться про швидке постачання надійної техніки, яка може бути негайно використана на передовій. Така техніка є в запасах Бундесверу і має бути знята з використання Бундесверу – бронетранспортери Fuchs", – йдеться в проєкті резолюції.

Водночас генеральний інспектор Бундесверу Ебергард Зорн заявив, що таке рішення буде непросто втілити у життя. Хоча німецька армія і має 825 БТР Fuchs, вони всі мають різні модифікації – від радарних носіїв до медичних автомобілів.

"Нам потрібні ці транспортні засоби. Я наразі не бачу можливості передати їх усі або частину", – заявив Зорн у вівторок.

[caption id="attachment_39215" align="aligncenter" width="1024"] Бронетранспортер TPz 1 Fuchs
Фото: synaxonag[/caption]

Довідка: TPz 1 Fuchs —  німецький колісний бронетранспортер. БТР Fuchs надійшли на озброєння Бундесверу в 1979 році, ставши, поряд з американськими БТР M113, основним засобом транспортування піхоти на полі бою. На базі транспортера Фукса розроблено багато спеціалізованих версій. Fuchs послідовно, починаючи з 2009 року, змінюються в німецькій армії новішими бронемашинами Boxer.

Нагадаємо, Німеччина та Нідерланди погодили передачу Силам Оборони України ще 6 надсучасних самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 німецького виробництво.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності