• Головна
  • Новини
  • Генштаб скасував рішення про дозволи на виїзд призовників

Генштаб скасував рішення про дозволи на виїзд призовників

Генштаб скасував рішення про дозволи на виїзд призовників

Документ про порядок переміщення військовозобов'язаних доопрацюють

6 липня Генеральний штаб Збройних Сил України скасував дію Порядку надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку, на виїзд за межі місця проживання з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний.

Відомо, що сьогодні відбулось засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, де президент Володимир Зеленський обговорював з командуванням Збройних Сил та представниками Генштабу ситуацію довкола пересування військовозобов'язаних між регіонами України.

"Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави", - пише Валерій Залужний.

Відтак, начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала скасував дію документу та скерував його на доопрацювання. Оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану.

За словами генерала Залужного, наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів. Як Головнокомандувач Збройних Сил також закликав українців до виконання свого конституційного обовʼязку із захисту держави.

Нагадаємо, 5 липня з’явилось розпорядження Генерального Штабу ЗСУ стосовно обмеження пересування військовозобов’язаних та резервістів територією України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності