• Головна
  • Новини
  • Зеленський відреагував на обмеження пересування призовників

Зеленський відреагував на обмеження пересування призовників

Зеленський відреагував на обмеження пересування призовників

Президент доручив військовим доповісти йому про деталі рішення та визнав "нерозуміння" у суспільстві щодо нього

Президент Володимир Зеленський прокоментував сьогоднішнє рішення Генерального штабу Збройних Сил України стосовно заборони на пересування між областями військовозобов'язаних без довідки з центру комплектування.

Про це голова держави розповів у своєму вечірньому звернені.

"Сьогодні в суспільстві виникло багато суперечок щодо рішення Генштабу ЗСУ щодо отримання певних дозволів для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів. Я бачу, що є різні оцінки такого рішення, є нерозуміння та обурення", — заявив Володимир Зеленський.

Президент доручив міністру оборони, начальнику Генштабу і Головнокомандувачу ЗСУ завтра доповісти всі деталі стосовно рішення про затвердження Порядку отримання дозволів. Очільники Збройних Сил та Міноборони доповідатимуть президенту на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача.

"Прошу Генеральний штаб надалі не ухвалювати без мене подібних рішень", — додав президент Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 5 липня, наказом Генерального штабу Збройних Сил України було обмежено пересування територією держави для військовозобов'язаних.

У керівному органі ЗСУ нагадали, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки згідно з українським законодавством.

Згодом ситуацію прокоментував Головнокомандувач Збройних Сил, генерал Залужний, який підтвердив обмеження. Lviv.Media зібрав головне, що допоможе розібратися у нововведені та чи відбулися дійсно якісь кардинальні зміни.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності