Ще одного мільйонера з орбіти "Газпрому" знайшли мертвим

Ще одного мільйонера з орбіти "Газпрому" знайшли мертвим

61-річний чоловік був застрелений у своєму особняку на околицях Санкт-Петербурга

Російський мультимільйонер пов'язаний з енергетичним гігантом "Газпром" був застрелений у своєму особняку. Його загибель доповнила низку загадкових смертей посадовців та бізнесменів, пов'язаних з найбільшою енергетичною компанією рф.

Про це повідомляє британський таблоїд DailyMail.

61-річний Юрій Воронов, керівник логістичної компанії, яка мала вигідні контракти з "Газпромом" в Арктиці, був знайдений мертвим у своєму будинку в елітному передмісті Санкт-Петербурга близько 14:00 у понеділок, 4 липня. Воронова знайшли плаваючим у басейні з вогнепальним пораненням у голову, поруч із пістолетом Grand Power та кількома відпрацьованими гільзами на дні басейну. Він є принаймні шостим багатим російським бізнесменом, який помер за загадкових обставин з початку року, багато з них були пов’язані з "Газпромом", і двоє з яких померли в тому ж передмісті Санкт-Петербурга, що й Воронов.

Слідчий комітет Росії розслідує смерть Воронова, яку наразі пов'язують із "суперечкою з бізнес-партнерами". Повідомляється, що його дружина розповіла слідству, що Воронов вважав, що у нього виманюють "багато грошей" «непорядні» підрядники та партнери. Але кілька смертей в інших особняках поблизу Санкт-Петербурга призвели до появи чуток про інсценування вбивств, які виглядають як самогубства.

Відомо про таких високопоставлених посадовців та бізнесменів, які загадкового загинули з початку вторгнення.

  • 61-річний Олександр Тюлаков, високопоставлений фінансовий і безпековий чиновник Газпрому, був знайдений повішеним у своєму будинку в ексклюзивному житловому комплексі  "Ленінський" у лютому. Слідчі заявили, що він вчинив самогубство, але місцеві звіти повідомляють, що на його тілі були сліди побиття, що свідчить про постановку повішення.

[caption id="attachment_38935" align="aligncenter" width="780"] Олександр Тюлаков
Фото: "Нова Газета"[/caption]

  • Трьома тижнями раніше в цьому ж житловому комплексі знайшли зарізаним у ванній кімнаті 60-річного Леоніда Шульмана. Шульман очолював транспортний відділ "Газпром Інвест" філії енергетичного гіганта, яка займається його інвестиційними проєктами.

[caption id="attachment_38936" align="aligncenter" width="780"] Леонід Шульман
Фото: Рен ТВ[/caption]

  • 43-річний мільярдер Олександр Субботін, колишній топ-менеджер енергетичного гіганта "Лукойл", також був знайдений мертвим у травні після "поради шаманів". Одна з теорій полягає в тому, що він був отруєний отрутою жаби, яка викликала серцевий напад.
  • У квітні 51-річний російський багатій Владислав Аваєв, колишній чиновник Кремля, здається, покінчив життя самогубством після вбивства своєї 47-річної дружини Олени та 13-річної дочки. Він мав високопоставлені зв’язки з провідною російською фінансовою установою «Газпромбанк». Друзі заперечували повідомлення про те, що він ревнував після того, як його дружина зізналася, що вагітна від їхнього водія. Британські ЗМІ пишуть про "чутки" стосовно того, що Аваєв мав доступ до фінансових таємниць кремлівської еліти.
  • Крім того, в Іспанії знайшли повішеним 55-річного мультимільйонера Сергія Протосеню, який, очевидно, вбив сокирою свою дружину 53-річну дружину Наталію, та їхню доньку-підлітка Марію. Він був колишнім заступником голови "Новатек", компанії, яка також тісно пов’язана з кремлем. Як і у випадку з Аваєвим, припускають, що це могло бути вбивство, яке виглядало як вбивство та самогубство.

Нагадаємо, у травні Литва офіційно припинила імпорт енергоносіїв з росії.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності