• Головна
  • Новини
  • Швеція передала Україні копію визнання Гетьманщини Карлом XII

Швеція передала Україні копію визнання Гетьманщини Карлом XII

Швеція передала Україні копію визнання Гетьманщини Карлом XII

З огляду на значну шведську підтримку України, такий крок символічно нагадав про традицію дружи мін двома націями

4 липня під час візиту до Києва прем'єр-міністр Швеції прем’єрка Швеції Магдален Андерссон передала копію листа Карла XII, написаного на початку 18 століття, з настановами про визнання Запорізької Січі як незалежної держави. 

Як повідомляє ЦЕНЗОР.НЕТ. про це очільниця шведського уряду заявила на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським.

Андерссон подарувала Україні копію з національного архіву Швеції - лист, написаний у 1711 році королем Карлом 12 стосовно гетьмана Пилипа Орлика, автора першої європейської Конституції.

"Він (король - ред.) там дав настанову шведському послу, щоб той визнав Запорізьку Січ як незалежну державу, щоб не було утисків від московського царя. Я думаю, що це добре вкладається у сьогоднішній політичний контекст", - сказала вона.

Нагадаємо, наприкінці червня Швеція оголосила про передачу Україні протитанкової зброї та обладнання для розмінування на 500 мільйонів шведських крон (49 мільйонів доларів). Це 4-й пакет військової допомоги для України від цієї країни.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності