Окупанти зазнають втрат в обороні на Півдні України

Окупанти зазнають втрат в обороні на Півдні України

Активних дій ворог не веде, проте обстрілює артилерією та ракетами позиції ЗСУ й цивільні об'єкти

Упродовж 4 липня на південній ділянці фронту російські війська перебували в обороні. Внаслідок ударів артилерії Сил оборони України ворог зазнав втрат у техніці та живій силі, проте й далі продовжує завдати терористичних ударів по цивільних об'єктах.

Про ситуацію на фронті повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Війська рф намагаються закріпитися в обороні на всій південній ділянці фронту. Разом з тим потенціал ворога на Півдні ще не вичерпаний, адже попри відсутність наступальної ініціативи окупанти продовжують мінометні й артилерійські обстріли, а також ракетні удари як по позиціях ЗСУ, так і по мирному населенню.

Вогнем української артилерії на південному напрямку було знищено 36 окупантів. Внаслідок ударів ЗСУ було знищено також 2 гармати-гаубиці, 2 реактивні системи "Град" та 2 танки. Крім того, наша артилерія знищила ще 6 одиниць спеціальної броньованої техніки та  вразила ворожий склад з боєприпасами.

Нагадаємо, на південному напрямку Сили Оборони України за офіційними даними продовжують поступово витісняти російські війська з територій Миколаївської та Херсонської областей. У Міноборони нагадують, що ведеться військова операція і просять не поширювати інформації про захоплення чи втрати тих чи інших населених пунктів. З офіційних джерел відомо про низку успішних ударів української авіації та артилерії на південному фронті.

Зокрема, 27 червня попарно по ворожим позиціямзнищили дві російські САУ, вразивши техніку й живу силу ворога. 2 липня українська авіація розбомбила російський опорний пункт у Миколаївській області. Вчора, 3 липня, сили командування "Південь" знищили дві російські САУ та буксовану гаубицю, ліквідувавши 47 окупантів.

Крім того, був знищили техніки острів Зміїний, де напередодні ЗСУ ракетами, артилерією та ударними дронами знищили техніки ворога на 950 млн доларів й завдали значних втрат росіянам.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності