• Головна
  • Новини
  • Злочинність в Україні скоротилась на чверть від довоєнного часу

Злочинність в Україні скоротилась на чверть від довоєнного часу

Злочинність в Україні скоротилась на чверть від довоєнного часу

З точки зору криміногенної ситуації великі міста залишаються цілком безпечними

Попри повномасштабну війну та прецеденти масової видачі стрілецької зброї цивільному населенню, які були на початки вторгнення, кількість злочинів в Україні впала у порівнянні з довоєнним періодом.

Як інформує Lb.ua, про це на брифінгу повідомив радник Міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Вадим Денисенко.

Посадовець нагадав, що у перші дні війни тільки в Києві Нацполіція роздала 20 тис. автоматів. На думку Денисенка це був вкрай важливий момент в обороні столиці, і не лише з точки зору військової, а перш за все психологічної.

Він підкреслив, що наразі криміногенна ситуація по всій країні набагато краще, ніж у довоєнний період.

"Були моменти, коли кількість злочинів була меншою на 50% у порівнянні з довоєнним періодом. Зараз це приблизно на 25% нижче, ніж у довоєнний період. В цілому, за моїми оцінками, нам вдається утримувати криміногенну ситуацію. А також організовану злочинність", - говорить радник глави МВС.

Вадим Денисенко окремо наголосив, що всі міста, які не під окупацією або не перебувають у прифронтовій зоні, з точки зору криміногенної ситуації є безпечними. Нацполіція продовжує виконувати свої звичні функції та контролює ситуацію.

Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності