ЗСУ захопили новітню БМП окупантів

ЗСУ захопили новітню БМП окупантів

За словами воїнів 128-ї бригади, єдина проблема бойової машини - нестерпний сморід

Воїни закарпатської 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади у бою захопили як трофей новітню російську БМП, якій ще немає 5 років від випуску.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України.

Під час штурму російських позицій бійцями бригади окупанти втекли, кинувши практично неушкоджену бойову машину з боєкомплектом. Після бою ремонтний батальйон бригади, куди доставили захоплену БМП-3, виявив, що машина 2017 року випуску має пробі лише в 3000 км.

[caption id="attachment_38622" align="aligncenter" width="960"] Захоплена БМП-3
Фото: Генштаб ЗСУ[/caption]

В захопленій БМП навіть жодного разу не розпаковували ремонтний комплект. Ремонтники 128-ї бригади вичистили машину й озброєння, перевірили основні вузли й віддали БМП-3 в підрозділ на передову

"Жодних серйозних ушкоджень у машини не знайшли, єдина "несправність" – страшний сморід ізсередини, наче там місяць жив взвод брудних, спітнілих і немитих орків", - зазначають у Генштабі ЗСУ.

Довідка: БМП-3 (Бойова Машина Піхоти-3) — бойова броньована гусенична машина, призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення його мобільності, озброєності і захищеності на полі бою в умовах застосування ядерної зброї та спільних дій з танками у бою.

Прийнята на озброєння у 1990-у році, наприкінці існування СРСР, бойова машина надалі надходила на озброєння російських військ. На момент повномасштабного вторгнення на озброєні ЗСУ перебувало лише 4 таких машини, проте за час бойових дій за різними даними українські воїна захопили до 50 одиниць російських БМП-3.

Нагадаємо, від початку повномасштабного російського вторгнення зенітно-ракетний підрозділ повітряного командування “Захід” вразив 14 російських крилатих ракет, які цілили у Львівщину.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності