Франція допоможе у відбудові Чернігівської області

Франція допоможе у відбудові Чернігівської області

В Чернігові підписали меморандум про співробітництво між Чернігівською областю та французьким столичним регіоном Іль-де-Франс.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА.

В Чернігів приїжджали Надзвичайний та Поважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен та президентка регіону Іль-де-Франс Валері Пекресс для встановлення партнерських відносин та підписання меморандуму про співпрацю.

"Ми були надзвичайно вражені проявом мужності вашого регіону. Ваша сміливість накладає зобов’язання і на нас. Звідси походить наше щире бажання вам допомогти та готовність напрацьовувати конкретні кроки співпраці. Саме тому ми тут", — сказала Пекресс під час зустрічі в Чернігові.

Учасники зустрічі домовилися про відбудову житлового фонду та підготовку міста до зимового періоду; забезпечення добровольчих будівельних батальйонів матеріалами; експертну допомогу французьких компаній у розбудові транспортної мережі та енергетичної сфери.

Також створять двосторонню робочу групу, яка працюватиме над конкретними проєктами для відновлення Чернігівщини.

Окремо обговорили відновлення та безпеку шкіл.

Під час візиту до Чернігова французька делегація оглянула місця руйнувань в обласному центрі. Також побувала у передмісті – Новоселівці, де зараз встановлюють модульні будинки.

Нагадаємо, Тайвань допоможе відбудувати зруйновані росіянами українські міста.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності