Суд заарештував права на мережу Brocard

Суд заарештував права на мережу Brocard

Мережа через кіпрську компанію належить росіянці Тетяні Володіній

18 травня Подільський районний суд Києва  наклав арешт на 100% корпоративних прав ТОВ "Брокард-Україна". Відома мережа парфумерії належить  кіпрській компанії Інденон Холдинг Лімітед, а через неї – росіянці Тетяні Володіній, власниці російської мережі "Л’Этуаль".

Як пише "Ліга Бізнес", про це стало відомо з ухвали після того, як до судового реєстру відновили публічний доступ.

Відомо, що  арешт було накладено в межах кримінального провадження про привласнення майна (ч. 5 ст. 191 КК) та фінансування агресії проти України (ч. 2 ст. 110-2 КК).

Суд заборонив Володіній та її представникам відчужувати корпоративні права на Брокард-Україна, але на початку червня Brocard розіслав партнерам повідомлення про зміну власника – компанію продали парфумерному холдингу Philippe Benacin Holding. Як пізніше з'ясувалося, продаж відбувся без дозволу Антимонопольного комітету.

Після цього адвокати Брокард-Україна попросили суд скасувати арешт майна з огляду на те, що кінцевим бенефіціарним власником компанії став громадянин Франції Філіп Бенасін. Суд задовольнив клопотання Брокард-Україна, але тільки частково. Арешт залишається чинним, як і заборона вчиняти будь-які дії, пов'язані з проведенням державної реєстрації права власності на корпоративні права компанії.

Водночас їй дозволили змінити директора та місцеперебування юридичної особи. На 1 січня мережа Brocard нараховувала майже 100 магазинів у 26 містах України. Зокрема, 3 магазини мережі працюють і у Львові.

Нагадаємо, у березні президент України Володимир Зеленський підписав закон про примусове вилучення об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності