• Головна
  • Новини
  • Лише 5% населення Маріуполя має доступ до водопостачання

Лише 5% населення Маріуполя має доступ до водопостачання

Лише 5% населення Маріуполя має доступ до водопостачання

У Маріуполі найбільшою проблемою для мешканців є доступ до питної води. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Питна вода залишається проблемою номер один в Маріуполі. Вона просто недоступна, навіть низької якості. Якщо прийняти на віру (а це точно не варто), то окупанти підключили до водопостачання 502 будинки, включаючи приватні", - написав Андрющенко.

Він наголосив, що всього в Маріуполі обліковується 2 280 багатоквартирних будинки та 48 000 тисяч приватних, загалом 50 280 будинків. Внаслідок російської агресії пошкодження мають понад 40% будинків, а саме 1 368 багатоповерхівок та 12 тис. приватних домівок.

"Доступ до водопостачання мають лише 1,35% будинків і відповідно до 5% населення, що мешкає в місті на зараз. Сухі цифри, які ще раз доводять, що проблема питної (та будь-якої) води залишається проблемою номер один для маріупольців", - додав Петро Андрющенко.

Нагадаємо, станом на 2 липня понад 10 тисяч маріупольців знаходяться у “тюрмах” так званої “днр”, які контролюють російські окупанти. Окупанти майже не надають води та їжі цивільним українцям та не дають їм виходити на вулиці. Окрім того, що мешканцям Маріуполя не надають жодної медичної допомоги, росіяни також застосовують до цивільних людей різні форми катування – від фізичних до психологічних.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності