Під Лисичанськом запеклі бої, та місто не оточене

Під Лисичанськом запеклі бої, та місто не оточене

Про це повідомляють у Національній гвардії України

Попри запеклі бої довкола Лисичанська на Луганщині, місто продовжує тримати оборону, а переважаючим російським силам не вдалось його оточити.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Національної гвардії України Руслан Музичук.

"За останні кілька днів, як показує інформація Генштабу, ситуація є найскладнішою на Лисичанському, Бахмутському напрямках та на Харківщині. Також на Слов’янському напрямку противник проводить спробу штурмових дій, намагаючись покращити своє тактичне положення", - повідомив він.

За словами речника Нацгвардії, ціллю ворога тут залишається вихід на адмінкордони Донецької і Луганської областей. Музичук уточнив, що наразі біля Лисичанська йдуть запеклі бої, але саме місто не оточене, воно під контролем українських військ.

Разом із тим є велика загроза ракетних і артилерійських обстрілів південних і північних регіонів України, зокрема прикордоння Сумщини та Чернігівщини. При цьому Музичук додав, що загарбники на початку повномасштабного вторгнення застосовували більш сучасні ракети.

"А наразі застосовуються ракети ще радянського виробництва. Проте вони не менш загрозливі», - сказав він

Нагадаємо, Сили Оборони України завдали нищівного удару по колоні російських військ в околицях Лисичанська, де тривають жорсткі бої. А 30 червня штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м Повітряних Сил ЗСУ здійснили до 10 авіаційних ударів на Луганському напрямку, підтримуючи бойові дії захисників Лисичанська.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності