• Головна
  • Новини
  • Незаконно утримували людей: на Закарпатті викрили нелегальний "реабілітаційний центр"

Незаконно утримували людей: на Закарпатті викрили нелегальний "реабілітаційний центр"

Незаконно утримували людей: на Закарпатті викрили нелегальний "реабілітаційний центр"

На Закарпатті правоохоронці викрили нелегальний реабілітаційний центр, де незаконно утримували людей. За перебування у центрі родичі сплачували 10 000 -15 000 гривень щомісяця.

"За даними слідства, організував роботу так званого реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних та осіб поважного віку мешканець Ужгорода. Серед його довірених осіб - двоє працівників центру", - розповідають у поліції.

Під приводом лікування пацієнтів утримували проти їхньої волі. Їм забороняли покидати територію, самостійно пересуватися, користуватися мобільними телефонами, спілкуватися та бачитися з рідними. Людей, які намагалися втекти від такого лікування, били, зв'язували та упродовж кількох днів залишали на самоті.

Жодних документів на проведення такої діяльності не було. Також у закладі не було спеціалізованого персоналу.

У центрі поліцейські виявили чоловіка у непритомному стані, який був прив'язаний скотчем до ліжка. Правоохоронці одразу викликали "швидку". Наразі він знаходиться у лікарні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили документацію, зброю та набої, велику кількість медичних препаратів, списки незаконно утримуваних пацієнтів, "чорнові" записи.

Організатору та його спільникам повідомлено про підозру. За скоєне їм може загрожувати позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Нагадаємо, СБУ викрила директорку однієї з київських шкіл, яка координувала діяльність ворожих агентів. У разі захоплення столиці загарбники обіцяли їй посаду „міністра освіти“ у лавах окупаційної адміністрації.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності