США передають Україні системи протиракетної допомоги

США передають Україні системи протиракетної допомоги

ЗРК NASAMS норвезького виробництва можуть вражати як літаки, так і крилаті й балістичні ракети

СЩА оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. З поміж іншого, він включає також системи ППО, які можуть вражати також і російські ракети.

Про деталі військової допомоги на суму у 820 млн доларів повідомив журналіст "Голосу Америки" Остап Яриш.

Військова допомога містить додаткові боєприпаси до реактивних систем залпового вогню HIMARS, які вже зарекомендували себе як надзвичайно небезпечна для росіян зброя. Всього на момент публікації відомо про 8 систем HIMARS, які США мають надати Силам Оборони України.

Також Україна отримає 2 системи протиповітряної оборони NASAMS, здатні збивати російські ракети.. Крім того, США нададуть 150 тисяч 155-міліметрових боєприпасів для артилерії західного зразка, яка надходить на озброєння ЗСУ, і ще додаткові 4 радари для контрбатарейної боротьби.

[caption id="attachment_37332" align="aligncenter" width="1024"] зенітно-ракетні комплекси NASAMS
Фото: Defense Express[/caption]

Довідка: NASAMS – це розподілена мережева система протиракетної та протиповітряної оборони середньої та великої дальності, розроблена спільно норвезькою та американською компанією. Має на озброєні різні типи ракет, деякі з яких здатні вражати повітряні цілі на відстані до 180 км й на висоті до 16 км.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони США розповіли, що саме отримає Україна в рамках пакета допомоги, оголошеного 25 червня. Це попередній з уже 14 пакетів військової допомоги, наданих США для України з початком повномасштабного російського вторгнення.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності