• Головна
  • Новини
  • росія звинувачує Україну в геноциді свого ж народу: Україна подала меморандум до Міжнародного суду ООН

росія звинувачує Україну в геноциді свого ж народу: Україна подала меморандум до Міжнародного суду ООН

росія звинувачує Україну в геноциді свого ж народу: Україна подала меморандум до Міжнародного суду ООН

Україна подала меморандум до Міжнародного суду ООН через виправдування росією військової агресії безпідставними звинуваченням України в "геноциді".

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Україна подала Меморандум до Міжнародного суду ООН. Ми доводимо, що рф порушила Конвенцію про геноцид, виправдовуючи свою військову агресію безпідставними звинуваченнями України в "геноциді". Це важливий крок для притягнення РФ до відповідальності і відшкодування завданої шкоди", - зазначив Кулеба.

У поданому 1 липня меморандумі, Україна офіційно вимагає відповідальності та повного відшкодування шкоди, завданої грубими порушеннями міжнародного права з боку росії.

У МЗС підкреслили, що росія продовжує демонструвати світові повну зневагу до верховенства права, жорстоку байдужість до людських страждань та повну зневагу до міжнародного правопорядку.

У зовнішньополітичному відомстві також звернули увагу на те, що росія навмисно порушила наказ суду ООН від 16 березня про те, що росія має негайно припинити військові дії, розпочаті 24 лютого на території в України, і в той же день обстріляла Драмтеатр у Маріуполі, вбивши 600 мирних жителів.

Нагадаємо, Україна звинувачує росію у скоєнні злочинів проти людей під час війни. Позов розгляне Європейський суд з прав людини.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності