• Головна
  • Новини
  • База відпочинку на Одещині, куди влучила ракета, належить Молдові

База відпочинку на Одещині, куди влучила ракета, належить Молдові

База відпочинку на Одещині, куди влучила ракета, належить Молдові

Центр реабілітації для дітей, розташований у будівлі, належить молдовському МОЗ

База відпочинку у курортному селищі Сергіївка на Одещині, яка постраждала після ракетного удару росіян, належала уряду Молдові. Внаслідок ракетного удару загинув один її співробітник.

Як повідомила міністерка охорони здоров'я Молдови Алла Немеренко, у будівлі розташований Центр реабілітації для дітей молдовського МОЗ.

"Це відремонтований санаторій, з хорошими умовами, для дітей з проблемами здоров'я в Республіці Молдова, які мають можливість скористатися послугами медичної реабілітації на узбережжі Чорного моря", - описує посадовиця комплекс, який російські війська вразили ракетами.

За словами молдовської міністерки, під час пандемії COVID-19 центр не працював, а планам відновлення роботи завадило повномасштабне російське вторгнення до України.

"Після нападу Центр не сильно постраждав, лише випали вікна корпусу. Але з жалем нам повідомили, що 5 працівників Центру отримали поранення та один загинув, всі вони живуть у будівлі, яка постраждала від обстрілів", - повідомила Алла Немеренко.

Нагадаємо, цієї ночі ворог обстріляв Одеську область. Одна ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок, друга – в базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі. Станом на ранок відомо про 18 загиблих цивільних внаслідок ракетного удару росіян.

Заступник голови МВС України Євгеній Єнін заявив, що ракетний удар по цивільних об'єктах у курортному селищі - це помста росіян за острів Зміїний, який після багатьох вдалих ударів ЗСУ окупанти залишили з втратами.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності