• Головна
  • Новини
  • ОБСЄ припиняє роботу проєктів в Україні через незгоду Росії

ОБСЄ припиняє роботу проєктів в Україні через незгоду Росії

ОБСЄ припиняє роботу проєктів в Україні через незгоду Росії

Уся діяльність в рамках проєктного координатора в Україні припиняється відсьогодні

ОБСЄ закриє Офіс проєктного координатора в Україні через вето Російської Федерації, яка не дала згоди на продовження його мандату. Про це йдеться у комюніке організації, що є у розпорядженні "Європейської правди".

Чинний очільник ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генсек ОБСЄ Хельга-Марія Шмідт повідомили про початок кроків для закриття офісу.

"На жаль, попри загальну підтримку країн-учасниць щодо продовження важливої роботи, яку здійснював координатор проєктів останні 23 роки, досягти консенсусу щодо продовження його мандату не вдалося через позицію РФ", - повідомив Збігнєв Рау.

Він додав, що польське головування зробить усе можливе для збереження досвіду українського офісу, та для того, щоб ОБСЄ і далі була присутня і співпрацювала з Україною, для цього продовжать консультації з країнами-учасницями ОБСЄ.

Уся діяльність в рамках проєктного координатора в Україні припиняється відсьогодні, з 1 липня.

Додамо, ОБСЄ — Організація з безпеки і співробітництва в Європі.

Офіс проєктного координатора ОБСЄ в Україні працював з червня 1999 року.

Нагадаємо, після початку повномасштабного російського вторгнення ОБСЄ вивезла з України виключно іноземних співробітників. Водночас працівники організації з-поміж громадян України отримали замість підтримки чи плану порятунку з зони бойових дій лише “листи співчуття”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності