Жінка з Тернополя отримала повістку на вулиці

Жінка з Тернополя отримала повістку на вулиці

У ТЦКСП вибачились та сказали, що жінкам точно повістки вручати не будуть

У Тернополі на вулиці вручили повістку жінці.

Про це повідомляє видання "20 хвилин".

Отримала жінка повістку через те, що перебувала на вулиці під час комендантської години. Як стверджує жінка, чоловіки були у військовій формі. А документ, який їй вручили, був з печаткою та за підписом начальника Тернопільського об’єднаного міського центру комплектування та соціальної підтримки.

Як зазначає видання, Вікторія — вчителька історії за освітою та не є військовозобов’язаною. А її чоловік та батько, каже, вже захищають країну у складі ЗСУ.

28-го червня зранку о 10.00 (так було вказано у повістці) Вікторія прибула до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат)

"Я хвилювалася, але розумію, що я порушила закон, бо була на вулиці у комендантську годину. Томі мусила прийти та показатися" — розповідає Вікторія.За словами жінки, співробітники військкомату, які зазвичай приймають чоловіків, які туди з’являються за повістками, були шоковані, що до них прийшла жінка."Переді мною вибачилися, кажуть, що не розуміють, як так вийшло. За їхніми словами, це не були військові, ніби то не були працівники військкомату, які вручали повістку. Попросили вибачення та сказали, що більше такого не повториться і відпустили. Більше я питань не задавала" — ділиться Вікторія.У ТЦКСП тернополянку запевнили, що жінкам точно повістки вручати не будуть.Нагадаємо, у Республіці Білорусь почали масово розсилати повістки військовозобов’язаним та викликати їх до військкоматів. Читачі білоруського ЗМІ розповідають, що повістки розсилають і тим, хто працює, і тим, хто у відпустці за свій рахунок, і навіть тим, хто не придатний до військової служби.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності