• Головна
  • Новини
  • У НАТО немає списку з видами озброєння, поставки якого до України виключені — Генсек Альянсу

У НАТО немає списку з видами озброєння, поставки якого до України виключені — Генсек Альянсу

У НАТО немає списку з видами озброєння, поставки якого до України виключені — Генсек Альянсу

перед НАТО зараз два основних завдання: допомагати Україні та не допустити ескалації за межами України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у держав Альянсу немає списку з видами озброєння, поставки якого до України виключені. Так він відповів на запитання щодо можливих поставок бойових танків західного зразка до України на підсумковій пресконференції 30 червня після саміту НАТО в Мадриді.

"Ми підтримуємо ідею постачання великої кількості сучасного озброєння, зокрема сучасної західної техніки різних видів. І завдання НАТО — допомогти Україні перейти від старого озброєння радянських часів до сучасного озброєння за стандартами НАТО. І, звичайно, у нас немає списку озброєння, яке ми включаємо або виключаємо з поставок. Україні потрібний широкий спектр сучасного важкого озброєння стандарту НАТО", — сказав Єнс Столтенберг.

Генсек Альянсу додав, що перед НАТО зараз два основних завдання: допомагати Україні та не допустити ескалації за межами України.

Нагадаємо, американські компанії хочуть виготовляти зброю для України. Станом на зараз Міністерство оборони Сполучених Штатів отримало 1300 таких пропозицій від 800 компаній.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності