Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією

Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією

Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією через визнання "незалежності" ОРДЛО. Також запроваджується торговельне ембарго та інші економічні санкції щодо сирійських юридичних та фізичних осіб. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства закордонних справ.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує рішення Сирійської Арабської Республіки визнати т.зв. "незалежність" тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях", - йдеться у повідомленні.

У відомстві вважають, що сирійський режим намагається надати псевдосуб’єктності російським окупаційним адміністраціям на Донеччині та Луганщині на замовлення своїх кураторів в Кремлі.

"Наша позиція чітка – ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України та захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема і на дипломатичному фронті", - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, вчора Сирія прийняла рішення визнати незалежність так званих “лнр” та “днр”. Раніше єдиною країною, яка визнала псевдореспубліки, була росія.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності