• Головна
  • Новини
  • Лукашенко заявив, що "боротиметься за незалежність Білорусі", Дуда не вірить у офіційний вступ у війну

Лукашенко заявив, що "боротиметься за незалежність Білорусі", Дуда не вірить у офіційний вступ у війну

Лукашенко заявив, що "боротиметься за незалежність Білорусі", Дуда не вірить у офіційний вступ у війну

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що "боротиметься за незалежність своєї країни". Цю заяву він зробив у промові з нагоди Дня незалежності Білорусі, який відзначатимуть 3 липня.

"Щороку 3 липня ми наголошуємо: незалежність – найбільше надбання будь-якого народу, в тому числі й білоруського. І ми її берегтимемо, будемо за неї боротися так, як це робили наші героїчні предки. Іншого нам просто не дано" , — сказав Лукашенко.

Також він відзначив прикордонників та військових, які стоять "на передовій, на варті миру та спокою".

"Південніше Білорусі, на жаль, неспокійно. На заході та півночі нашої Білорусі нарощується угруповання військ НАТО. Нам необхідно захистити свою країну і свій народ", — додав білоруський диктатор.

Президент Польщі Анджей Дуда не вважає, що Білорусь офіційно вступить у війну проти України.

"Я не думаю, що влада Білорусі і білоруське суспільство вирішать вступити у війну і підтримують Росію у агресії проти України", - сказав він у четвер, на саміті НАТО в Мадриді.

Однак він додав, що Білорусь і так виявляє підтримку російським окупантам, приймаючи їх у свої лікарні та надавши плацдарм для наступу на Київщину та Чернігівщину наприкінці лютого. Також з території Білорусі  продовжують запускати ракети по об'єктах на території України.

Нагадаємо, Lviv.Media розбирався, чи нападе Білорусь на Україну найближчим часом. Про думки експертів та готовність Львівщини до ймовірного вторгнення — за посиланням.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності