• Головна
  • Новини
  • Чеська приватна компанія розробила безпілотник Bivoj, щоб передати його для ЗСУ

Чеська приватна компанія розробила безпілотник Bivoj, щоб передати його для ЗСУ

Чеська приватна компанія розробила безпілотник Bivoj, щоб передати його для ЗСУ

Чеські фахівці розробили та зібрали безпілотник Bivoj, який незабаром може використовуватися українською армією. Для цього безпілотник має пройти випробування в процесі бою.

Про це повідомляє видання "Forbes".

“Він оснащений камерою, ним може керувати лише одна людина. Чеська сторона хоче передати її українцям”, - розповів співвласник компанії Jablotron Далібор Дедек.

Наразі готова перша партія з двох готових безпілотників спостереження Bivoj, які мають бути доставлені в Україну за лічені дні. У Чехії є навіть українські пілоти, які вчаться користуватися дроном.

"Це фактично перша комерційно підготовлена ​​партія. У минулому було створено кілька прототипів, які випробували люди з Міністерства оборони", – додав Дедек.

Bivoje існує в трьох різних екземплярах. Перший – це невеликий майже трьохкілограмовий безпілотник під назвою Бі-5К. Він що живиться від батареї, який має на кінці боєголовку з кумулятивним зарядом і працює завдяки їй як зброя камікадзе, нібито здатна пробити броню танка.

Друга модель під назвою БІ-250 важить 25 кілограмів і має розмах крил 3,3 метра. Цей дрон оснащений камерою з роздільною здатністю до 4K і розроблений спеціально для розвідувальних заходів.Третій тип — це безпілотник під назвою BI-25C, який слідує за другою моделлю, і головна відмінність полягає в тому, що він може перевозити руйнівні боєприпаси, зокрема нову американську ракету з лазерним наведенням PIKE.

В розробку дрона інвестували близько 25 мільйонів крон.

Нагадаємо, після зборів коштів на купівлю ударних дронів “Bayraktar” для ЗСУ, які успішно відбулись в Литві та Україні, свій збір для придбання бойових безпілотників організували громадяни Польщі.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності