• Головна
  • Новини
  • Відбудова України, розблокування портів та безвіз між країнами: про що домовилися президенти Індонезії та України

Відбудова України, розблокування портів та безвіз між країнами: про що домовилися президенти Індонезії та України

Відбудова України, розблокування портів та безвіз між країнами: про що домовилися президенти Індонезії та України

В столицю прибув Президент Індонезії Джоко Відодо. Очільники країн провели важливі перемовини,щодо можливого голоду у світі, відбудови України та саміту G20.

Про це на брифінгу повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Президенти країн обговорили зняття російської блокади з українських морських портів і відновлення експорту аграрної продукції.

"Десятки мільйонів тонн зернових в Україні мають надійти споживачам. В тому числі й народу Індонезії", - зазначив під час брифінгу Зеленський.

Домовилися започаткувати безвізовий режим між країнами.

"Це важлива новина з усіх точок зору: для економіки, для соціального розвитку, для освіти та зв'язків між людьми",- запевнив очільник України.

Глава Індонезії пообіцяв і надалі підтримувати Україну гуманітарними вантажами, а в майбутньому допомогти відбудовувати державу.

"Ми зробимо все, що зможемо, щоб уряд і наш індонезійський народ надавав допомогу медикаментами. І також взяв участь у відбудові лікарень на Київщині", - зазначив Президент Індонезії Джоко Відодо.

Також Володимир Зеленський зазначив, що приймає запрошення на саміт G20, однак "участь України буде залежати від безпекової ситуації в Україні, та від складу учасників саміту".

Нагадаємо, нещодавно з робочим візитом Київ відвідала президентка Молдови Майя Санду.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності