• Головна
  • Новини
  • НАТО офіційно визнав росію стратегічною загрозою та запросив до себе Фінляндію і Швецію

НАТО офіційно визнав росію стратегічною загрозою та запросив до себе Фінляндію і Швецію

НАТО офіційно визнав росію стратегічною загрозою та запросив до себе Фінляндію і Швецію

Лідери країн-членів НАТО визнали, що Росія становить пряму загрозу безпеці Альянсу. А ще запросили до своїх рядів позаблокові країни Фінляндію та Швецію, тепер вже офіційно.

"російська федерація є найбільш значною і прямою загрозою безпеці союзників і миру та стабільності в євроатлантичному регіоні, - про це йдеться у новій стратегічній концепції Альянсу до 2030 року. в документі. - росія прагне встановити сфери впливу і прямого контролю за допомогою примусу, підривної діяльності, агресії та анексії".

НАТО також затвердило пакет допомоги Україні. Він містить прискорення постачання нелетального обладнання, посилення кіберзахисту та модернізацію оборонної промисловості. Йдеться про довгострокову співпрацю.

Крім того, стало відомо, що Північноатлантичний Альянс офіційно запросив до себе нейтральні позаблокові країни Швецію та Фінляндію. Країни стануть 31 та 32 членом НАТО.

"Ми підтверджуємо нашу прихильність політиці відкритих дверей НАТО. Сьогодні ми прийняли рішення запросити Фінляндію і Швецію стати членами НАТО і погодилися підписати протоколи про вступ", – йдеться в повідомленні пресслужби НАТО.

Президент США Джо Байден оголосив про посилення американської присутності у Європі у відповідь на російську агресію проти України. Про це він заявив під час саміту НАТО в Мадриді

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності