• Головна
  • Новини
  • В "Укрзалізниці" на 70% зростуть тарифи на перевезення всіх груп вантажів - Мінінфраструктури

В "Укрзалізниці" на 70% зростуть тарифи на перевезення всіх груп вантажів - Мінінфраструктури

В "Укрзалізниці" на 70% зростуть тарифи на перевезення всіх груп вантажів - Мінінфраструктури

У Міністерстві інфраструктури підтримали пропозицію "Укрзалізниці" та дозволили підвищивши тарифи на перевезення всіх груп вантажів. Ціни зростуть на 70%. Про це повідомив Олександр Кубраков із Мінінфраструктури.

"З початку повномасштабної агресії росії «Укрзалізниця» прийняла на себе один із найважчих ударів агресора. Вантажні перевезення, які є ключовим джерелом прибутку компанії, скоротилися на 65,3%, майже 6 300 км колій було зруйновано ворогом", - йдеться у інформації міністра в Фейсбук.

Зі слів Кубракова, за час війни залізничники безоплатно евакуювали 3,7 млн пасажирів, перевезли близько 97 тис. тонн гуманітарної допомоги.

"Держава субсидує «Укрзалізницю» для того, щоб вона могла продовжувати виконувати свої гуманітарні та оборонні функції, - додає Кубраков. - Але суто державної підтримки вже недостатньо. Окрім втрат значної частини вантажних та пасажирських перевезень, зростають витрати на відновлення залізничної інфраструктури, яка постійно руйнується ворогом, енергоносії та паливно-мастильні матеріали".

Тому Міністерство інфраструктури підтримало пропозицію залізничників - провести індексацію тарифів, підвищивши їх на 70% на всі групи вантажів.

 "Навіть за умов підвищення, українські тарифи залишаються нижчими, ніж в державах ЄС. А завдяки індексації, фінансовий стан «Укрзалізниці» буде стабілізовано", - вважають в Мініфраструктурі.

Нагадаємо, Укрзалізниця попередила про затримку в русі потягів №31/32 Запоріжжя — Перемишль та №3/4 Запоріжжя — Львів через ракетний обстріл Дніпра.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності