• Головна
  • Новини
  • Нідерланди та Німеччина передадуть додаткові САУ для ЗСУ

Нідерланди та Німеччина передадуть додаткові САУ для ЗСУ

Нідерланди та Німеччина передадуть додаткові САУ для ЗСУ

Таку заяву міністри оборони обох країн зробили на саміті НАТО

Німеччина та Нідерланди погодили передачу Силам Оборони України ще 6 надсучасних самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 німецького виробництво.

Як повідомляє Spiegel, таку заяву зробили міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт та її голландська колега Кася Оллонгрен під час саміту НАТО в Мадриді.

За словами очільниці німецького міноборони, її країна передасть для ЗСУ три сучасних САУ. Відповідно, ще 3 одиниці Panzerhaubitze 2000 нададуть Нідерланди.

Довідка: Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) - німецька самохідна артилерійська установка (САУ), розроблена у 1998 році. Оснащена 155 мм гаубицею, системою навігації, автоматизованою системою керування вогнем, ручною системою заряджання з боєкомплектом у 60 снарядів та 228 модульних метальних зарядів, системою виявлення вогню та автоматичного пожежогасіння, системою захисту. Також є можливість встановлювати блоки навісного динамічного захисту на дах та боки башти.

PzH 2000 здатна випускати три снаряди за дев'ять секунд або десять за 56 секунд на дальність до 30 км. Гаубиці належить світовий рекорд - на полігоні в Південній Африці вона вистрілила на 56 км снарядом V-LAP (активно-реактивний снаряд з покращеною аеродинамікою).

Зараз PzH 2000 перебуває на озброєнні низки європейських країн. Окрім Німеччини, гаубицю використовують збройні сили Нідерландів, Італії, Хорватії, Угорщини та Литви, а також кількох країн поза континентом.

Відомо, що на момент публікації Україна вже отримала 12 таких установок - 7 від Німеччини та 5 гаубиць від Нідерландів. Раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запевнив, що його країна продовжить надавати Україні важке озброєння, зокрема й артилерію.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності