• Головна
  • Новини
  • Встановили особи ще двох російських командирів, які наказували катувати та вбивати цивільних на Київщині

Встановили особи ще двох російських командирів, які наказували катувати та вбивати цивільних на Київщині

Встановили особи ще двох російських командирів, які наказували катувати та вбивати цивільних на Київщині

Імена та особисті дані двох командирів, які керували діями мотострілецьких підрозділів рф під час тимчасової окупації села Перемога на Київщині, встановили в СБУ. Загарбники силоміць утримували місцевих мешканців в одному з приміщень і катували їх.

"Це командир батальйону майор Максим Краснощоков та заступник командира роти майор Олександр Васильєв. Обидва особисто допитували українців і намагалися вибити інформацію про військових ЗСУ, правоохоронців та учасників Тероборони", - йдеться у повідомленні СБУ.

Є інформація, що, зрештою, вони віддали підлеглим наказ: розстріляти людей з автоматів прямо на місці катування і підірвати будівлю з тілами, щоб приховати воєнний злочин.

Наразі майорам Краснощокову та Васильєву – військовослужбовцям 15-ої окремої мотострілецької бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу рф – оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 та ч.2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, поруч села Мироцьке Бучанського району на Київщині правоохоронці виявили ще одне місце масового поховання цивільних. російські нелюди по-звірячому вбили та закопали 7 людей.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності