Франція надасть БТРи для ЗСУ

Франція надасть БТРи для ЗСУ

Крім того, французький уряд розглядає надання Україні протикорабельних ракет

Уряд французької республіки передасть для Сил Оборони України значні обсяги бронетранспортерів та допоміжних броньованих машин.

Як повідомляє CNN, про це 27 червня в інтерв'ю французькій газеті Le Parisien заявив Себастьєн Лекорню, міністр оборони Франції.

"Франція буде поставляти у значних кількостях транспортні засоби такого типу, як озброєні бронетранспортери  VAB", - заявив посадовець.

Коли поставлять ці машини, міністр не повідомив. Міністр Лекорню, який очолив міністерство оборони у травні 2022-го року, додав, що Франція також розглядає можливість постачання в Україну протикорабельних ракет Exocet французького виробництва.

[caption id="attachment_37613" align="aligncenter" width="1024"] Французький бронетранспортер VAB
Фото: Rama[/caption]

Довідка:VAB - французький бронетранспортер і автомобіль підтримки, який надійшов на озброєння в 1976 році. Було випущено близько 5000 штук БТРу у різних модифікаціях.  Станом на 2019 рік це стандартний БТР французької армії. Він також експортується в більш ніж 15 країн, та використовувався у багатьох конфліктах.

VAB має понад 30 конфігурацій. Крім своєї основної ролі транспортування особового складу та обладнання в зонах бойових дій, деякі VAB призначені для механізованого бою піхоти, деякі виконують роль протитанкових ракетних установок або самохідних мінометів, деякі оптимізовані для радіоелектронної боротьби, інші діють як розвідники або спостережні машини для артилерії.

Нагадаємо, Австралія передала для ЗСУ першу партію модернізованих бронетранспортерів M113AS4. Перша партія з 4 машин вже вирушила до України минулого тижня, а всього країна має передати для ЗСУ 14 таких БТРів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності