• Головна
  • Новини
  • Реакція світу на обстріл Кременчука та 5 ударів по росіянах на Півдні: головні новини за ніч

Реакція світу на обстріл Кременчука та 5 ударів по росіянах на Півдні: головні новини за ніч

Реакція світу на обстріл Кременчука та 5 ударів по росіянах на Півдні: головні новини за ніч
  • Сьогодні, 28 червня, збереться Рада Безпеки ООН. На засіданні будуть обговорювати вчорашній ракетний удар по Кременчуку у Полтавській області, а також усі інші обстріли росіянами мирних українців. Засідання розпочнеться о 22:00 за київським часом. Тим часом у норвезькому предстаництві ООН напад росії на торговий центр у Кременчуці назвали жахливим.
  • На злочин росії проти цивільного населення відреагували і лідери G7. Кажуть, шо країна-агресор і путін в тому числі повинні відповісти за скоєне. У заяві йдеться: “Ми, лідери G7, рішуче засуджуємо мерзенний напад на торговий центр у Кременчуку. Ми разом з Україною оплакуємо безневинних жертв цього жорстокого нападу. Невибіркові напади на невинних мирних жителів є військовим злочином. Президент росії путін та інші винні будуть притягнуті до відповідальності".
  • російська армія втратила в Україні значно багато особового складу. Тож сподівається поповнити лави збройних сил відставними офіцерами та резервістами. Про це кажуть в Американському інститу вивчення війни. Тут також проаналізували вчорашній ракетний удар по торговому центру Кременчука і вважають, що такі атаки росія буде продовжувати.
  • Українські захисники завдали потужного удару по росіянах на південному напрямку. В ОК “Південь” розповіли, що авіація ЗСУ 5 разів вдарила по скупченні ворожої сили у Снігурівському, Криворізькому та Бериславському районах. Втрати ворога станом на зараз уточнюють.
  • Європейські країни можуть зберігати свій газ в українських підземних сховищах. Таку пропозицію Європі зробив міністр енергетики України Герман Галущенко. Він каже, що не всі країни мають місце, де можна зберігати газ. “Наші ПСГ – найбільші в Європі і ми пропонуємо їх для зберігання запасів газу європейських країн. Тим паче, що умови зберігання в Україні – чи не найоптимальніші в Європі”, - сказав Галущенко.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності